25 Aralık 2009 Cuma

KARINCANIN DERSİ


Bir gün Süleyman (as) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da “Bir buğday tanesi yerim!” diye cevap verir. Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber karıncayı bir şişeye koyar, yanına da bir buğday tanesi bırakarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki, karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmış.

Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi? Bunun üzerine karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da şu hikmetli cevabı verir. “Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah verirdi. Ben de O’na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünki O beni aslâ unutmaz ve ihmâl etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu, nihâyet bu âciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmâl edebilirdin. O yüzden bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım!”

Suz~i Dilâra'ya teşekkürler

3 yorum:

nurgülün dünyası dedi ki...

Ders almamız gereken güzel bir yazı sevgiyle kalın.A.E.O

İnci Yemek dedi ki...

Muhteşem güzel bir yazı ,paylaştığın için teşekkürler canım.prensese kocaman bir maşallah,maşallah allah nazarlardan korusun
çok şeker :)sıcacık sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Harika bir paylaşım canım yüreğine sağlık...

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım...