19 Aralık 2009 Cumartesi

Bol kalorili yemekler:))

KarnıyarıkHer zaman fırına verdiğim karnıyarıkları bu sefer tencerede pişirmeyi uygun buldum. Üstelik Cuma akşamıydı ve hızlı, pratik bir şekilde yapılacak sadece 5 patlıcan, 2 iri çarliston, 1 sivri biberim vardı:)) Evdeki yemeklikleri değerlendirmek lazım tabii...

Yapılışı; 5 adet patlıcan alaca soyulup kızartılır ve süzülmeye bırakılır. Harç olarak 1 adet iri soğan ince kıyılır, 250 gr kıymayla kavrulur. İçine biraz yeşil biber dilimlenir, pul biber, karabiber eklenir, yarım kaşık salça, göz kararı domates rendesi, tuz, sarmısak rendesi ve maydonoz da katıldıktan sonra harcımız hazırdır. Tencereye alınan patlıcanların karnı kesilerek tatlı kaşığıyla harç yavaşça içine yerleştirilir. Üzeri kızartılan biber ve dilim domatesle süslenerek, hafif salçalı suyla yarım saat pişirilir. Gayet kolay ve pratik anlatım oldu değil mi?


Gelelim makarnamıza; bu makarnanın özelliği bol kalorili olup bütün kıymaları yutar bir havasıyla çocuklara makarnayı sevdirmesi... Aslında yapılışını uzunca anlatmaya gerek yok galiba sadece karnıyarık harcını ilk yapmaya başladığımda ayırdığım bir miktar kıymayı, dilimlenmiş sivribiberi teflon tencerede salça ve yağla kavurdum. Üzerine 15 dakika haşladığım mantı makarnayı ekleyip bol bol karıştırıp kıymaların nüfus etmesini sağladım, sonuç şahane:))Kızım normal öğüne geçtiği yaşlardan itibaren en sevdiği makarna türü; hala ufaklığındaki gibi yanında yoğurdunu yer, içinde kıyma saklayanları yakalıycam diye çabalar:))
Not: Arkadaşlar makarna spotların altında bayağı parlamış, çekim kalitesi de düşük kusuruma bakmayın olur mu?

2 yorum:

gelibolu17 dedi ki...

selam canımm nasılsın.sevgiler

Ballı Cimcime dedi ki...

Selam Canımm, iyi haftalar.. Sevgilerimle:)