4 Aralık 2009 Cuma

Güzel anlar, güzel tatlar dostluklarla çoğalır...


Her sabah çıkınımıza ne bulursak doldurup tutuyoruz işin yolunu; arkadaşlarımla... Kimi zaman köyden gelen tulum peyniri, tereyağı, pekmezle ben sürpriz yapıyorum kimi zaman herbirimizin aklına estiği gibi getirdiği zeytin, peynir, dilim dilim doğranmış salatalık ve domatesle ziyafet çekiyoruz birbirimize... Hatta bazen üşenmeyip alacağımız kilolalara inat pastaneden veya fırından simit, açma, pohaça gibi tatlarıda ayda 1 veya 2 kez yeme cesaretinde bulunuyoruz sıcak çaylarımız eşliğinde... Öyle güzel ki o geçirilen 10-15 dakikalık başlangıç molalarımız. Olurda bazen geç geldiysem veya yetişemediysem Gülpericim bir şeyler ayırıyor mutlaka benim için...

Bu sabah yine öyle güzel bir kahvaltı heyecanını bitanecik Nilgül arkadaşım bize yaşattı; (O güzel yüreğine, ellerine sağlık canım.) Akşamdan tulum peynirini, pekmezi hazır etmiş, yeşil zeytinleride güzelce kekiklemiş, fırından sıcak sıcak simitleri de alıp sabah gelirken bizlere getirmiş... Bu güzel lezzetlerin yanında, dostluğun tadı da bambaşka inanın...

Öğlen de 13,10'da geçen gün yemek üzerine çayı tercih ettiğim için içemediğim yanında Dürdoşumun nefis bayram çikolatası ikram ettiği Türk kahvesi keyfine yeniden davetliyim. Yalnız bu sefer kahvelerimizin yanında Meşhur Safranbolu Lokumcusu'ndan aldığım halis muhlis çifte kavrulmuş fıstıklı lokum ikramı olacak, geleneksel lezzetimize beklerim efendim:))

"Gönül ne kahve ister, ne kahvehane
Gönül sohbet ister, kahve bahane"

14 yorum:

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

canım lokuma bayılırım..bisküvinin içine koyup yemesine hele de..kayınvalidemler elazığ merkezdeler..şu anda batı sitesinde ikamet ediyolar ama üniversitenin orda da evleri var..belki bir gün tanışmak nasip olur:)

fatma dedi ki...

ALLAHIM DOSTLARINLA DOSTLUGUNU DAİM ETSİN

Ballı Cimcime dedi ki...

Elifcim, ne güzel olur... Biz de bazen yaz tatili için gidiyoruz Elazığ'a, çok severim anneciğimin memleketini. İnşallah bir gün buluşabiliriz. Bu arada bisküvili lokumu mutlaka deneyeceğim, sevgiler:)

Amin, Fatmacığım... Sana nice mutlu yeni yaşlar dilerim sevdiklerinle, öpüyorum çok:)

Unknown dedi ki...

ne güzel dostluklar oluşturmuşsunuz.

Ballı Cimcime dedi ki...

Eylemcim teşekkür ederim, ben de senin harika baklavana bayıldım canım, şeker gibi dostluklar ediniyoruz burada da inşallah. Sevgilerimle..

Narince dedi ki...

Oh oh her sabah bunca keyif, işe başlamak zor olmalı.

Ballı Cimcime dedi ki...

Narinciğim zor elbet:)) Ama bazen kepekli ekmekle peynir bazen de böyle mükellef sofralarla pekiştiriyoruz güne başlama şevkimizi, ne yapalım... 15 dakikalık paylaşım bile kesinlikle işe yarıyor canım. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Dilekciğim lokum tabağı harika görünüyor bayıl
dım valla Kahveyle helede dostlarla tadına doyulmaz öpüyorum...

Ballı Cimcime dedi ki...

Deryacım hoşgeldin, senin nefis limon soslu kekin de olsaydı fena olmazdı hani:)) Sevgilerimle tatlım..

istebudurhayat dedi ki...

İşyerinde böyle güzel çalışma arkadaşları olsun daha ne isterimki ben
hasretim hasret yaşı geçmiş içi dışı fitne fücur insanlar dolu etrafımda işe gelirken pozitifim eve giderken negatif oluyorum jenerasyon farkı derler ya aynen öyle allah muhabbetinizi artırsın

sevgi dedi ki...

Ne mutlu size, özendim bak şimdi. Ben de burda tek başına çay içip simit yiyim. Olmaz ki ama? :) Allah sohbetinizi daim etsin..

Ballı Cimcime dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar, sevgilerimle...

www.sendepisir.com dedi ki...

Merhaba Dilek
Anlatımın o kadar hoşuma gittiki çalıştığım günlere, acele ile yaptığımız sabah kahvaltılarına gittim.Beni çok duygulandırdın. Emekli oldum tüm grupla hala çok iyi görüşüyoruz. Köklü dostluklar asla bitmiyor. Dostluklarının devamı dileği ile......
Sendepisir/Nilgün

Ballı Cimcime dedi ki...

Merhaba Nilgün Hanım, beni onure ettiniz. Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler..