15 Aralık 2009 Salı

Aşı olayı çözülmüştür!

Her kafadan bir ses; nedir bu anlayamadım aylardır, yazık bu insanlara; profesörü de var halktan insanı da olumlu olumsuz görüş bildiren... Ya giden gencecik hayatlar , onlara ne demeli; sayıları her geçen gün artıyor. Net bir şey yok kimsenin kafasında... Ben de çok düşündüm; konuşulanlara, gelen maillere dayanarak bekledim. Geçen aylarda griple başlayıp, faranjit, bronşit derken neredeyse 1 ayda toparlandığımda belki de domuz gribiydi, atlatmışımdır deyip öteledim aşı vurulmayı ama haberlerdeki sayılar arttıkça bu riski göze alamadım açıkçası... Önce annemler, kardeşlerim, eşleri, çocukları, eşim, arkasından kızım okulda ben de sağlık ocağında aşımı vuruldum. Sol kola vuran ağrı, hafif kırgınlık, minik bir nezle başlangıcı hissettim o kadar. 10 günde bağışıklık kazanıldığı için dikkat etmek gerekiyormuş meğer, özellikle ilk günler kalabalık ortamlara girmemek, üşümemek, bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemliymiş! İlaç firmasında yıllarca beraber çalıştığımız arkadaşımdan da aşıyla ilgili detayları ve yan etkileri öğrendim. "Normal grip aşısını vurulan, yumurtaya alerjisi olmayan insanlar vurulabilir"miş. Tabi kararı tamamen bana bırakarak, "yine de sen bilirsin" dedi.

Tatesalcığımın blogunda okuduğum Uludağ Üniversitesi doktorunun da büyük etkisi oldu bu kararı almamda ve en doğru kararı aldığımı düşünüyorum. Eşimin yakın bir akrabası 28 yaşında üstelik baba olacakken hayata gözlerini kapattı bu meret yüzünden.. Herkes sarsıldı, tüm aile, en çokta hamile olan eşi, bibaşına çaresiz kalakaldı. Ne olduğunu, nasıl yitip gittiğini anlayamadı kocasının ellerinden... Çok üzücü çoook, kimse artık bu kararı vermekte bekleyemezdi, tanıdık tanımadık tüm aile aşısını oldu, zira acı en yakındaydı... Allah kimselere yaşatmasın, hastalara da şifa versin. Sevgiyle, sağlıcakla, hep mutlu kalın.

6 yorum:

TATESAL dedi ki...

canım benim en iyisini yapmışsın,çok üzüldüm o gencecik insana,rabbim rahmet eylesin,başınız sağolsun,bu işin şakası yok...
Sevgiler...

Ballı Cimcime dedi ki...

Amin Canım, çok sağol. Seni öpüyorum, beni cesaretlendirdiğin için. Sevgiler..

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

sanırım bizde yaptıracağız aşıdan..çünkü önümüzdeki aylar çok tehlikeli..Allah rahmet eylesin inşallah..eşine sabırlar versin..çok zor bir durum..çok üzüldüm okuyunca..

Ballı Cimcime dedi ki...

Sağol canım, biz de duyunca inanamadık. İnsan konduramıyor hiç. Acı en yakınında karşına çıkınca hiç vurdurmayı düşünmeyen ben bile fikir değiştirdim işte; Allah hepimizi korusun Elifcim, beklemektense en iyisi aşılanmak sanırım. Selamlar..

Özden dedi ki...

Merhabalar,
Bloguma ziyaretini maalesef geç fark ettim, hemen bir merhaba demek istedim. Bu arada geçenlerde oğluşumla beraber grip olduk sanırım en domuzundandı:) Ama çok kolay ve hafif geçirdik umarım doğal aşılanmışızdır, sana da geç de olsa geçmiş olsun dilerim...
Sevgilerimle
Özden&Can

Ballı Cimcime dedi ki...

Canım Merhaba hoşgeldin, çok çok geçmiş olsun oğluşuna da sana da.. Ziyaretin için çok teşekkür ederim, her zaman beklerim. Sevgiler..