15 Haziran 2009 Pazartesi

Akşam yemeğinde Etli Biber Dolması


Tabağa koyar koymaz cebimle çektim biraz mat çıktı üzgünüm, fakat lezzet süperdi:))
Herkes mutlaka biliyordur ama genelde göz kararı malzemelerle hazırladığım dolmacıklarımın tarifini hızlı ve pratik olsun diye yeniden anlatayım dedim. İçine sevginizi katmak şartıyla; baharat, salça, kıyma, pirinç ve yağ ölçüleri tamamen sizin damak zevkinize göre azaltılıp çoğaltılabilir:)))
MALZEMELER:

Yarım kilo dolmalık biber

250 gr az yağlı dana kıyması

1 adet doğranmış soğan

2 domates ve 1 kaşık salça

1 kahve fincanı yıkanmış pirinç

2 çorba kaşığı mısırözü yağı veya margarin, maydonoz, baharat ve tuz

YAPILIŞI:

Önce soğanı ince ince doğruyoruz. Kıymayı, yarım kaşık salçayı, 1 kaşık yağı, 1 adet rendelenmiş domatesi, ince kıyılmış maydonozu, tuz, karabiber, pulbiberi, pirinci, ekleyip karıştırıyoruz. Gevşek bir harç şeklinde oluyor. Yıkanmış içleri temizlenmiş dolmalık biberleri kaşıkla dolduruyoruz ama harcı yine tıka basa olmayacak hafif gevşek kalmalı. Tencereye birbirine yaslayarak yerleştiriyoruz. Üzerine kalan bir domatesi dilimleyerek kapak yapıp hafif tuz serpiyoruz. 1 kaşık yağ, yarım kaşık salça ile 1 bardak suyu karıştırıyoruz ve biberlerin kenarından tencereye döküyoruz. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra orta kısık ateşte toplam 1 saatte pişiriyoruz. Servise hazır, afiyet olsun.

6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm nefis gözüküyor canım ellerine sağlık hayırlı geceler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

Ballı Cimcime dedi ki...

Teşekkürler canlarım, öptüm sizi:)

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canimm cok severimm hmmm banada kaldimi acaba??:)))
sevgiler

GAMZELİ ANNE dedi ki...

ellerine sağlık canım ...daha akşam yedim dolmayı ama bunu görünce yine canım istedi:))çok severimde:))

Ballı Cimcime dedi ki...

Bizimkiler aynı akşam silip süpürdüler güzel dolmalarımı, söz yine yaparım:)) Sevgiler..