10 Haziran 2009 Çarşamba

Fesleğen Soslu Spagetti Makarna - Ye #46 MAKARNA



MALZEMELER: Spagetti makarna, 50 gr kaşar peyniri veya özel spagetti peyniri(uzun), tuz, karabiber, 1 adet konkase doğranmış domates, fesleğen ve 1 kaşık salça

HAZIRLANIŞI: Bir avuç dolusu fesleğeni bir diş sarımsakla birlikte havanda dövün. Hazımsızlık çekenler sarımsak kullanmayabilirler. Fesleğenler iyice ezildikten sonra bunları bir kâseye boşaltın. İçine 50 gram rendelenmiş kaşar peyniriyle tuz ve karabiberini serpin. Sonra koyu bir salça kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta 400 gram makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın süzün ve büyük bir kâseye boşaltın. Tencereye yağ ve salçayı koyup kavurun üzerine konkase doğranmış domatesi ekleyin daha sonra makarna ve hazırladığınız fesleğenli sosu üzerine döküp harmanlayın ve servis yapın. Afiyet şeker olsun.

NOT: Dilerseniz kıyma ve yeşil biberi kavurarakta bol kalorili hale getirebilirsiniz, nefis bir lezzet oluyor. Mutlaka deneyin tadına doyamayacaksınız:))

2 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Hımm nefis gözüküyor ellerine sağlık canım:))

Ballı Cimcime dedi ki...

Tadı görüntüsünden de güzel bitanem, güzel yorumun için teşekkürler:)