29 Eylül 2010 Çarşamba

Monçiçilerin minik hayatlarını hatırlıyor musunuz?

Ne kadar sevimliler değil mi? Ayacıklarına bakın poti poti:))

Bulutların üstünde Monçiçiya diye bir ülkede yaşıyorlardı. Bunların tüm derdi yaşadıkları ağaçların dallarına kuyruklarıyla tutunup daldan dala atlamaktı. Her zaman mutluydular... "Mutlu işler fabrikası" vardı hatırlıyo musunuz? Ağaçların üzerine kurulan evler gibi ama daha karmaşık bir yapıydı. İçerisinde çarklar falan dönerdi. Monçiçilerin yaşam kaynakları bu fabrikaydı diye hatırlıyorum. Arasıra bişeyler olurdu bu fabrikaya pof pof pof diye dumanlar çıkıp sallanırdı falan. Herkes telaşa kapılıp yanlış giden şeyi düzeltmeye çalışırdı. Hani şirinlerde köyün ayakta kalması için gerekli işleri, yemek, odun tarım falan şirinler yapıyodu ya; burada bu işler fabrikasyondu bir nevi. Millet iş yapmıyordu. Monçiçiler sistemi kurmuş oturuyorlar, bütün işleri fabrika yapıyordu. Yani fabrika çalıştığı sürece Monçiçiya da işler yolunda gidiyordu. Bir de yanlış hatırlamıyorsam kötü monçiçiler böyle daha kara kara kötü suratlı tiplerdi ve bu mutlu işler fabrikasını ele geçirmeye sabote etmeye falan çalışıyorlardı. Ama hep iyiler kazanırdı.

Eşimle Limango'da satışa sunulduğunda yukardaki monçiçileri almaya çalışmıştık, fakat stokta kalmadığı için alamadık. Yurtdışındaki sitesinden getirelim dedik o da bayağı tuzluya malolacak diye vazgeçmiştik. Kızım bu çabalarımıza bir türlü anlam verememişti, oysa biz aynı kuşağın çocukları olarak ne çok severdik bu şirin şeyleri izlemeyi... Geçen akşam Erman Kuzu'nun "Biz Monçiçi miyiz?" diye çıldırdığını görünce çok güldük. Biz monçiçiyiz diye diye kahkahalara boğulduk:)) Eskiden çizgi filmler daha güzeldi şiddet, kavga yerine daha eğlenceli, daha öğreticiydi. Her bölümden ayrı bir ders çıkarılabiliyordu doğrusu...

Çocukluk anılarımızda yer alan bu cici monçiçiler eğer tekrar satışa sunulursa kesinlikle kaçırmayacağız anlaşılan:))

12 yorum:

Bayram Kombesi dedi ki...

Kesinlikle katiliyorum. Nerde eski cizgi filmler nerde simdikiler.
Eskiden hep iyilik guzellik icindi hersey, simdi savas ve dusmanlik icin. Allah sonumuzu hayir etsin. Umarim bulursun moncicini.

Ballı Cimcime dedi ki...

Şimdilerde iyilik güzellik değil, ne yazık ki güçlü olan kazansın mantığında yapılan çizgi filmler moda. Heidi, şeker kız candy bile yok.

Bu şirin şeyleri benden çok eşim sabırsızlıkla bekliyor, çocukluğumuzun hatırası diye, ısrarla:) Sevgiler

özlemnitta dedi ki...

Merhaba..
Ben monçiçilerin ülkesinde yaşamak istiyorummm....
Çok şirin şeyler.Yalnız ben bu monçiçileri pek hatırlayamadım..Yüzler tanıdık ama hikayeleri ile ilgili hiç bir şey hatırlamıyorum.
Ama siz ne güzel anlatmışsınız...:)))

anneanneninemekleri dedi ki...

Çok şirinler

a.c dedi ki...

sayenizde hatırladım monçiçileri çok tatlılardı:)

3prenses dedi ki...

hatırladım ya süperdi evet.teşekkürler:))

Yelish dedi ki...

eski cizgi filmler konusunda soylediklerine katiliyorum ama ben hic hatirlayamadim bu Moncicigilleri :) Simdi internette bakacagim hemen

Unknown dedi ki...

Bu monçiçileri bende hatırlar gibiyim.

Zehra Gürgen dedi ki...

Moçiçiyi hatırlamadım:( ben nedense şeker kızda kalmışım birde heidi var ona hastayım bebeği olsa hemen alırım o derece..

Banu dedi ki...

Merhaba:)) Monçiçi adıda kendide çok şirin. Bundan sonra şirin çocuklara monçiçi diyeceğiğm:))) Canım blogunu gezdim her şey nefis ellerine emeğine sağlık. İzlemeye aldım daha sık görüşmek için. Sevgilerimle...

Tümay Öztürk dedi ki...

Hayatlarını hatırlamıyorum ama görünce kendilerini hatırladım:) Şimdiki çizgi filmler ve çocuk programları eskiler gibi değil. Eskilere götürdün beni keyiflendim çok. Saol canım:)

Adsız dedi ki...

Çocukluğumun çizgi filmi... Bugün Daybuyday'de oyuncakları satılıyor.