9 Haziran 2010 Çarşamba

Güzel bir kahve keyfinin tadına varın...


Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesörlerini ziyaret için bir araya gelirler. Sohbet, sonunda işin ve hayatın stresinden şikâyetleşmeye döner.

Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör mutfağa gider ve yanında büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere değişik tarzda ve ucuz görünenden, pahalı ve hatta çok özel olanlarına kadar değişik kahve bardakları ile gelir.

Herkes bir bardak seçince, profesör şöyle söyler : 'Fark ettiyseniz, tüm pahalı görünen bardaklar alındı ve geriye ucuz görünümlü, sade bardaklar kaldı.

Kendiniz için en iyi olanı istemeniz normal olsa da, bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynağı aslında. Emin olun ki, bardağın kendisi kahvenin kalitesine hiç bir şey katmaz.

Çoğu zaman, sadece daha pahalıdır ve hatta bazı durumlarda da içtiğimizi saklar! Hepinizin aslında istediği kahveydi, bardak değil, ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardağına bakmaya başladınız.

Hayat kahveye benzer,
iş, para ve toplumdaki konumunuz da bardaklar.
Onlar hayatı tutmak için sadece araçlardır ve seçtiğimiz bardak
yaşadığımız hayatın kalitesini belirlemediği gibi değiştirmez de.

Bazen sadece bardağa odaklanarak Yaratanın sunduğu kahvenin
tadını çıkarmayı unuturuz. Kahvenizin tadına varın!

En mutlu insanlar her şeyin en iyisine sahip değildirler. Sadece her şeyin en iyi şekilde tadını çıkartırlar.

Basit yaşayalım...
Cömertçe sevelim...
Birbirimize derinden itina gösterelim...
Nazik olalım...
Gerisini zamana bırakalım...


Kim yazmışsa yüreğine sağlık; Bu güzel alıntıyı maillerim arasında okuduğumda çok etkilendim ve Kütahya Porselen fincanındaki bol köpüklü keyif kahvem eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim. Peki siz kahvenizi nasıl alırsınız?

8 yorum:

ebru dedi ki...

bol köpüklü kahven harika görünüyor. Yazıda çok güzel gerçekten kahveye tadını veren seçmiş olduğumuz bardaklar değil!

SWL dedi ki...

Şahane bir yazı. Tamda akıl karışıklıklarımın üzerine geldi... Fincanın içindekini görmeyi ve tadına varabilmeyi bilenlere...

komançi dedi ki...

gerçekten çok doğru. ancak bardak peşine koşmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz..

İnci Yemek dedi ki...

Ben kahvemi ne çok şaşalı bir fincanda ne de plastik bir bardakda içmek istemem:))
Her zaman sade orta karar bir fincan yeterli,işte o zaman fincanın güzelliği ile kahvenin tadını doyasıya farkadiyorum:)
ha bu arada fincan duble ise hiç hayır demem:))çok öpüyorum canım..

mine dedi ki...

kesinlikle katılıyorum ne kadar basit bir örnekle ne çok şey açıklamış aslında

Banuca dedi ki...

Noyumberry'ye yorum yazarken "ballı cimcime" gözüme takıldı, ben küçücükken babaannemin bir komşusu bana hep "cimcime"derdi:) İnsan bu yaşa gelince herşey anıları çağrıştırıyor galiba, yaşlanıyormuyum ne:))
Evet, "hayat kahveye benzer", kimi acı kahve veriri, kimi tatlı, kimisi de orta şekerli, biz de kimseyi kırmamak adına içer dururuz, sonrada fincanın dibine bakar, fal bakar gibi hayaller kurarız... Bahçeli ev hayalin hedefinse elbet birgün ulaşırsın, emin ol, belki de hiç ummadığın anda... Tıpkı benim gibi:) Sevgiler.

Ballı Cimcime dedi ki...

ebruliyemektarifleri; teşekkürler canım insan hep en güzelini ister ama önce içine bakmak gerektiğini düşünemez işte...

SWL; Zaman zaman böyle dönemler olur canım, hayatın tadına varabilmek için detaylara takılmasak fazla keşke...

komançi; Dışı seni içi beni yakar misali:))

İnciciğim, en iyiyi yakalayabilmek adına kaçırdıklarımızı bir görebilsek ne güzel olacak... Bu arada duble bir kahve içmeye her zaman beklerim canım, öptüm çok:))

mine; hoşgeldin canım hayatın keyfine varacağımız güzel zamanlar diliyorum, sevgiler..

Ballı Cimcime dedi ki...

Sevgili banuca, kesinlikle katılıyorum orta yaşlara yaklaştıkça her şey anıları çağrıştırır oluyor zihnimizde... Ama yaşlandığımızdan değil deli dolu yaşların verdiği hızlı değişen duygularımızdan sıyrılıp, anılarımıza daha fazla sahip çıktığımızdan... Hem sevdiklerimiz tarafından Cimcime diye sevilmişiz yıllarca ne mutlu bize değil mi?

Bazen şekerli bazen orta şekerli olsun, acı kahveyi sevemiyorum bir türlü, hayat hep tatlı olsun hepimiz için... Ve inşallah söylediğin gibi bir gün hayallerim gerçek olur canım. Bu güzel yorumunla beni çok mutlu ettin, sen de hep mutlu ol:)) Sevgilerimle...