12 Şubat 2010 Cuma

HAYIRDIR İNŞALLAH!


Öncelikle Sevgililer gününüzü şimdiden kutluyorum.

Gün içinde pek fırsat bulamadım paylaşmaya ama sabahından akşamına enteresan şeyler vardı yaşanan...

Sabah tam evden çıkmaya hazırlanırken eşim aradı "tek sıra halinde bütün araçları çizmişler ama seninkine bakamadım" diyordu morali bozuk bir vaziyette:( Evet hazırlanıp arabanın yanına gittiğimde benimki de dahil bütün araçların sol arka çamurluktan sol ön çamurluğa kadar tek çizgi şeklinde anahtar veya sert bir cisimle çizildiğini gördüm. Hatta önümde park eden Kangoo aracı öyle bir derinlemesine çizmişler ki adamın yüzündeki şok ifadesini düşündükçe onun adına üzüldüm. Eşimin aracını da gayet derinlemesine çizmişler meğer, asıl onunkine üzülmek gerekmiş akşam görünce farkettim. Bu nasıl bir zihniyettir canice bir sürü aracı çizip mutlu mu oluyorlar anlamıyorum. O moralle düştüm yola; işyerinde keyifsizce çayımı içerken eşim aradı "aşağıdayım müsaitsen arabaya bakıcam gel" dedi. Neyse yanına gittim dikkatlice yaptığımız inceleme sonucu bazı yerlerin lokal boya gerektirse de diğer kısımların pasta cilayla çıkabileceğine karar verdik. Kendi arabasını bırakıp Note'la direk Bostancıoğlu'na gitti. Önce arabayı yıkatmış sonra çıkabildiği kadar serviste pasta cilasını yaptırıp aracı bana teslim etti. Üstelik kendi arabasının çizikleri pasta cilayla bile hafiflememiş olmasına rağmen can sıkıntısını bana yansıtmadan... Şimdilik lokal boya gerektiren yani pasta cilayla kapanmayan ufak tefek yerleri pek belli olmadığı için boyattırmama kararı aldım. Fakat bu haliyle bile eşimin konuyla bizzat gelip ilgilenmiş olması güne başlarken yaşadığım demotivasyonu engellemiş oldu, çok şükür.

Öğle tatiline çıktığımızdaysa yemek firmamız Sardunya Sevgililer günümüzü kutlamak için leziz menülerinin yanına harika kalpli kurabiyeler hazırlamış. Bizi onlarla tatlı tatlı karşılayıp pozitif bir enerji kattıkları için kendilerine teşekkürler ediyorum. Hoş bir sürpriz oldu gerçekten, çünkü ben sabah ki koşturmacadan tamamen unutmuştum yarının anlam ve önemini bizler için:)


Yemekten döndükten sonra 14 Şubat için hazırlanmış Alışveriş dergisini inceledim. Bu muhteşem kapağa bayıldım, sevdiğim objelerin olduğu çok etkileyici bir resimmm...


Hemen sayfaları çevirip bana bugün jest yapan eşime güzel hediyeler bakayım dedim;


Fakat ne mümkün beğendiğim herşey ateş pahasıydı, en iyisi bütçeye uygun bir şeyler bakmak dedim. Kendim için de beğenmek adına bu iki sayfadan kırmızı taşlı saat ve çizmeye bayıldım diyebilirim. Yalnız yok, bu kadar uçuk fiyatlara imkansız alınmaz!

Her iki resimde de göreceğiniz gibi tam sevgililer gününe uygun renkte; çok şık, kaliteli bir marka, pırıltılı muhteşem bir saat ama ne olursa olsun 17.247 TL aşırı abartılı bir fiyat, kalsın.


Cuma gününün ikinci yarısındaysa hem işleri toparlama hem haftaya temiz başlamak adına çalışmalar yaptıktan sonra arada bloguma küçük anektodlar bıraktım, pozitiflik adına:)

Akşam eve dönerken yağan yağmur eşliğinde kızımı dersaneden aldım, koştur koştur evde yiyecek bir şeyler hazırladım. Kalp kurabiyelerimi sahiplerine verdim:)

Buraya kadar her şey normal çekirdek ailemiz için...

Sonra kapı çaldı apartman görevlimiz çöpü almak için zile basmıştı. Kapıyı açtığımda ayakkabılarımızı da alayım diye eğildim ki bir de ne göreyim saat 19.15'de anneciğiyle eve gelen Hilalciğin çizmesinin biri var biri yok. Saat 20.00 moraller sıfır! Gözlerime inanamadım hırsızlık olsa niye birini alıp diğerini bıraksın. Üstelik kızım bu çizmeyi yaklaşık 2 aydır çok da severek giyiniyordu, kim yapabilirdi ki böyle bir şeyi.. Yanında duran benim ayakkabılarıma dokunmamış, yani amaç çalmak değil belli.. Sadece 1-tek çizmeyi alıp gitmiş, rezil!!!

İnsanlar niye bu kadar vicdansızlaştılar anlamıyorum. Apt. Yöneticimiz belki kapıda ayakkabı unuttuk diye almıştır deyip sordum (hoş asla öyle bir şey yapacak insan değildir ya..) Her yere baktık ama O da alıp birinin özellikle çöpe atmış, saklamış olabileceğini falan söyledi. Genelde evde olmadığımız için pek kimseyle komşuluğumuz veya alıp veremediğimiz de yok selamlaşmak dışında, kim niye alsın ki deyip durdum şaşkın vaziyette... Hayatımda duymadığım bir şey bu. Bir-iki laf etmeden rahatlayamayacağım kusuruma bakmayın lütfen;


Hey sana söylüyorum her kimsen!!! Gerçi böyle bir aşağılık davranışı yaptığına göre seviyeli blogları okumaktan da acizsindir ama birilerinin malına zarar vermekteki amacın ne? Resimdekini tanıdın mı? 12 yaşındaki bir çocuğun çok severek Polaris'ten 80 liraya aldığı yepyeni çizmelerden ne istedin? veya bu saçmasapan garip duyguyu bize yaşatmaya ne hakkın vardı? Umarım sen de benim yavrum gibi sevdiğin bir şeyi kaybedip üzülürsün!

Arabaları çizen manyaklar size gelince, yukardaki paragrafın ilk iki cümlesi size de hitap ediyor. Tüm araç sahipleri polise şikayette bulunduk. Elbet bir gün kameralardan yakalanırsınız ve verdiğiniz o maddi zararlar yanınıza kar kalmaz.
Beyini gelişmemiş, kompleks sahibi, kıskanç insanların ettiğinin hesabı bir gün mutlaka sorulur kendilerine hiç merak etmeyin siz; Kötülük eden kötülük bulur!!!

15 yorum:

Sevtap dedi ki...

çok geçmiş olsun arkkadaşım zor çok zor insanları anlamak çok zor...Hayırlı hafta sonları geçirirsin inşallah

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin derler ama mal da canın yongası
Çok tuhaf ki geçenlerde apartmanda bir komşunun da terliğinin teki aynı sizinki kayıp olmuş ve kadın inat edip dışarıdaki çöpe dahil bakmış ve inanmayacaksın terliğini çöpte bulmuştu.Bunu yapanlar insan olamaz zaten hasta ruhlular

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

inananmadım yazdıklarına nasıl bir sadistliktir arabayı çizmek ayakkabıyı yok etmek.insanlık artık kalmadı arkadasım.Allah korkuları yok artık bunların hersey normal gelıyor.üzüldüm canım yasadıklarına.gecmiş olsun.Allah tekrarını yaşatmasın.

Özden dedi ki...

Dilk çokgeçmişolsun neler olmuş. Ben şaşkınlık içinde okudum, seni düşünemiyorum...Herşey büyük bir hızla kötüye gidiyor ben çocuklarımız için endişeleniyorum, nasıl bir dünyada yaşayacaklar diye...
Özden&Can

Ballı Cimcime dedi ki...

Çok teşekkür ederim dostlarım. Rabbim dermansız dert vermesin yeter ki... Sağlık olsun.

İnsanlık kalmamış evet, uyuyamıyorum, akşamdan beri sıkıldım durdum şaka gibi her şey... Sizlerinde dediği gibi hasta ruhlu insanlar bunlar Allahtan korkuları yok. Elleri kırılsın kim bu vicdansızlıkları ardarda bize yaşattıysa...

Yaşanan örneğide okuyunca büyük olasılıkla çöpe atıldığına inanıyorum artık ama orada olsa bile artık bir anlamı olmayacak diye bakmadım. Umarım böyle şeylerle bir daha karşılaşmayız. Yanımda olduğunuzu hissettirdiniz yüreğinize sağlık. Mutlu bir hafta sonu diliyorum hepinize, sevgiler...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

geçmiş olsun.bu aralar bizim buralarda da çok olmaya başladı ayakkabıları çalmak..bir arkadaşımın çocuklarının bütün ayakkabılarını hatta karşı komşusununda çocuklarının ayakkabılarını almışlar.ne oluyor anlamıyorum.allah sonumuzu hayır etsin inşallah.sevgiler

havvanur dedi ki...

çok geçmişler olsun araba için ayakkabının teki çıkarsada giydirme arkadaşım gerçi çıkmazda alıyosun bari digeririnide al işine yarasın bari ayakkabı çocuk işi geldi bana ama arabayı çizende normal degildir ne günlere kaldıkk:((bnm karşı komşum vardı şimdi rahmetlide kapının önünde ayakkabı unutsak anında alır sobada yakardı:))sevgi gününüzde kutlu olsun sevgileriniz daim olsun...

7TST6 dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Allah beterinden korusun inşallah. Malesef aramızda böylesine aşağılık, insanlıktan nasibini almamış seviyesiz ve adi insanlar var.

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

cimcimeee..şimdi okudum,çok çok üzüldüm..çok az bile yazmışsın ben olsam yağdırırdım küfürleri..nezaketli davranmışsın yine o beyinsizlere..nasıl bir amaç bu ..ne oldu yani arabayı çizdin,tepene tüy mü dikildi..
teki kayıp olan çizmeye geline..canım,kaçıncı katta oturuyorsunuz acaba..çünkü sokak köpeklerinin ayaklabıların tekini çalmak ve oynamak gibi önlenemez bir huyları var..1 kez kırmızı deri terliğim,iki kez iki ayrı babetim ve 1 kez de süslü bir terliğimin tekleri hep dışarda sitenin uızağında bulundu ve faili meçhulün,sokak köpekleri olduğu belirlendi..biz 1. katta oturuyoruz ama bu köpecikler kafaya takmasın 3.5.kata da cıkabılırler..amaçları ayakkabı yada çizmeyi çalıp oynamak ve dişlemek..evin etrafına iyice bakın derim..çok sık karşılaştığımız bir durum bu..
geçmiş olsun canım..allah geçici hastalıklar,çözümlü dertler ve can değil mal kaybı versin,varsın olsun..sevgiler..üzme canını..

İnci Yemek dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun gelince üst üste gelir derler ya,bunu yapanlar sadistçe hareketlerden kendilerini iyi hissediyorlar anlaşılan.canım çizme teki için ap.kedi veya köpek varmı sanki bir hayvan kaçırması gibi:)yazın köyde bir köpeğimiz var:) terliklerimizi oradan ,buradan bulabiliyoruz:))yada hırsızlık da kapı kilidi açmak için ses yalıtımın da kullanılmıştır.aklıma bunlar geldi ilk okuduğumda.
sıcacık sevgiler canım..

Zehra Gürgen dedi ki...

Gerçekten ben de anlamıyorum bu zihniyeti!!
Arabayı çizenleri,ayakkabı çalanları,hırsızları,protesto ederken dükkan camlarını indirenleri...

az gelişmişlik ölçütleri bunlar işte..

geçmiş olsu canım sadakan olsun o beyinsizlere..

BAL TATLISI dedi ki...

çok geçmiş olsun,ne kadar can sıkıcı iki olay insan sindiremiyor.
bunu yapan zihniyeti anlamak çok zor nasıl bir zevk bu

Ada Deniz dedi ki...

çok geçmiş olsun. ters bir gün olmuş. Neyse sizlere zarar gelmemesi de günün tek tesellisi sanırım

Stil Direktoru dedi ki...

Senin de kutlu olsun canım resmen aa dedim okurken geçmiş olsun canım size bir şey olmasında. Ne hain insanlar var dünyada ya

Ballı Cimcime dedi ki...

Bana güç verdiniz canlarım teşekkürler... Dün öğleden itibaren kendime geldim neyse ki:)Yeni haftaya kötü zihniyetlerden uzak bir toplum olabilme dileğiyle başlıyorum. Her birinize değerli yorumlarınız için yürekten sevgilerimi yolluyor, mutlu bir hafta olmasını diliyorum.