7 Ekim 2009 Çarşamba

Hayatımızda hep güzel sürprizlerin olması dileğiyle; sağlıklı, mutlu günler...


Öncelikle nerden çıktı bu resim demişsinizdir herhalde. Ne kadarda ucube, resmen otların arasında ot gibi duruyor, çok yakından bakılmasa zaten gözükmüyor da hain... Biraz inceledim de yakından; meğerse çok eski zamanda bir elektirik direğinin kalıntısı olduğuna karar verdim. Hikayesine gelince;

Dün öğlen yemeğinde okullar tatil olduğu için kızımın yanına gittim evden alıp dışarda biraz hava alsın yemek yesin diye düşünerek... Aslında rahatsızım ama anneler önce çocuklarını düşündüğünden soluğu kızımın yanında aldım. Öğle yemeğinden önce okulun ısrarla istediği Yamaha flütü aradık anlam veremediğim şekilde kırtasiyelerde... Neymiş efendim geçen sene aldığımız ve bizim zamanımızda da pek bir aranılan Helvacıoğlu marka flütü bu sene MEB önermemiş, illa Yamaha marka olacak diye bütün velilere yapılan bu eziyet nedir? Doğrusu ben çözemedim, o kadar saçma ki! Neyse güzel bir öğle yemeğinden sonra kızımı eve bırakıp, apartmandaki geleni gideni kontrol eden bön bön bakan gözlerin takibinden sonra işyerine geldim ve aracımı parkederken enteresan bir ses geldi, ne göreyim sağ ön teker otların arasına gizlenmiş bir demir parçası yüzünden resmen parçalanmış ve sönmüş. Göze bakar mısınız yaaa? İnsanların çoğu kıskanç, neler neler kuruyorlar gördüklerine duyduklarına dayanıp kendi kafalarından anlamıyorum artık kimseyi... Yeri geliyor sevincini bile paylaşamıyorsun çevrendekilerle, o derece gizli kıskaçlık var insanların içinde, kıyaslama ve haset içindeler sanki bazıları... Yicek gibi bakıyorlar adama, durduk yerde olan ortada işte. Bu sadece bir örnek, Allah daha beterinden saklasın. (Amin) Tam da kimin gözü varsa gözü çıksın deme modundayım yani....
Konuya dönecek olursam daha önce hiç lastik parçalamadığıma göre 30 sn falan bakakaldım lastiğin haline, yakınıma Tan Club'dan bir bey geldi "çocuklara harçlık verirsiniz hemen stepneyle değiştirsinler, sonra yenisini alıp bir lastikçide taktırırsınız, bu artık işe yaramaz çöp olmuş" dedi. Hemen ne yapsam diye hızlıca düşünüp hiç panik olmadan direk Anadolu Sigorta'yı aradım 15 dakika içinde bir çekici gönderdiler ve en yakın servise teslim ettiler. Bugün, servisten arayıp aracımın lastiğininin kaskodan değiştirildiğini 3 gibi teslim edeceklerini söylediler. Allah'a çok şükür, sorun yok...

Bunu niye anlattım derseniz; 1.si Nazara inanın; Allah kem gözlerden korusun, Allaha emanet diyerek her işinize başlamayı unutmayın. Emin olmadığınız kişilere herşeyi anlatmayın.
2.si Bir bayan için hiç beklemediği anda aracının lastiğinin patlaması çok can sıkıcı ama kaskosu varsa hiç korkmanıza veya eşinizi aramanıza gerek yok direk sigorta firmanızı arayın, başka bir şeye gerek kalmıyor. Çekici çok kısa sürede yanınızda, servisinizde olayı çözüyor, dert etmeyin.

3.sü kaskonuzu yaptırırken lastik yenileme klozunu eklemenin faydalarını sakın atlamayın derim:)))

Bu arada inanılmaz derecede grip oldum, nasıl kaptım bilmiyorum doğrusu... Şimdi de evdekilere bulaştırmayayım diye panik olup duruyorum. Bir boğaz ağrısıyla başladı, şıp şıp akan burun akıntısından sonra aksırık tıksırık ve beraberinde öksürükle devam ediyor... Aman kendimize ve yavrularımıza dikkat edelim ilaç kullanılsa bile bayağı zor geçiyor bu meret:(( Biraz araştırdım bu dönemde bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici besinlerin ne olduğunu, çok faydalı bir site; siz de bir inceleyin istedim. Selamlar:)))





8 yorum:

şirinem dedi ki...

canım benim öncelikle sana geçmiş olsun sonrada arabanın sorunsuz işinin halledilmesi güzel malesef öyle insanlar okadar çokki fesat ve anca kötü düşüncelerden başka birşey aklına gelmeyen zavallı kişiliksiz insanlar başkalarının mutsuzluğu üzüntüleri ve sıkıntıları ile okadar mutlu olan insanlar var ki ne yapalım Allah nazarlardan saklasın :)

Ballı Cimcime dedi ki...

Bitanecim çok teşekkür ederim. Ne diyeyim bu insan grubundan o kadar çok var ki,ne desen ne yazsan haklısın. Allah hepimizi kem gözlerden korusun şirinecim:)

balböcükleri dedi ki...

geçmişler olsun.flüt olayıda hakkaten ne saçma

İnci Yemek dedi ki...

canım uzun zamandır yazamadım tatlım ama hep takipteydin:)çok geçmiş olsun neyse sorunsuz halletmiş olman sevindirici fakat nazarlar konusunda duadan başka yapacak bir şey yok oluyor malesef böyle şeyler allah nazarlardan korusun işallah.acil şifalar diliyorum.

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun.

Ballı Cimcime dedi ki...

Teşekkür ederim şekerler:))

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

SA.Canım,bunları yaşamadantecrübe olmuyor galiba bilgiler için sağol ayrıca geçmiş olsun.kısa bir nazar duası kendinize ve ailenize bol,bol okuyun(MAŞALLAH BAREKALLAH)sevgiler..A.E.O

Ballı Cimcime dedi ki...

Çok teşekkür ederim Canım, sağolasın bol bol okuyorum, öptüm.