22 Ekim 2010 Cuma

Herşey gönlünce olsun yeni yaşında, hep sevdiklerin olsun yanıbaşında...


Bugün uykusuzlukla beraber daha sakince bir gün yarına kadar...

Saatler birbirini kovalıyor, hep bir plan içinde yola devam ediyoruz.
Bir iki gündür çok şükür öksürüğüm azaldı fakat hala boğazımdaki ağrı sürüyor. Sık sık koşturmacalarım oldu geçen hafta ve bu hafta, hep yetişmesi gereken bir şeyler oluyor. Sanırım bu yüzden toparlanmam da uzun zaman alıyor. Tatlı telaşelerimizi sayacak olursam; Bu hafta kızımın doğum günü vardı, artık biraz daha büyüdükleri için her sene aldığımız Pamuk Prensesli, Barbie'li, Tinkerbell'li masa örtüleri, bardak, tabak, bilimum doğum günü süslemelerini istemedi. "Sade bir yemek yiyormuşuz gibi olsun sofra" dedi Prensesim... Ben de öyle yaptım, menüye de çok detaylı şeyler yerine çocukların seveceği türden şeyleri seçmiştim; her doğum gününde olmazsa olmaz elmalı tart, sosisli makarna salatası, milföy böreği, zeytinyağlı yaprak sarması zaten tanıdıkları lezzetlerdendi. 20 Ekim doğumlu tipik terazi burcu kızım sınıf arkadaşlarını ağırlarken çok eğlendi; birlikte gitar çaldılar, şarkılar söylediler, dans ettiler. Arada ben de onlara katıldım, her doğum gününde yavaş yavaş büyüdüklerini farkettiğim arkadaşları da artık genç kız olmaya başlamışlar, serpilmişler de "Dilek teyzeee, kızıl saçların çok yakışıyordu sanaaa..." diye yorum yapıyorlardı:)) Şöyle bir an durup izledim de kızlar oynarken, hepsinin ilkokulun minik sıralarında nasıl mızmızlandıkları, pıtırcık halleri gözümün önüne geldi. Şimdi maşallah hepsi bizi geçmişlerdi, toz pembe bir coşkuyla büyüyorlardı. Hayatları boyunca herşey gönüllerince olsun, hep böyle gülsünler inşallah dedim içimden... Hilalciğim de sabah kendisini dersaneye bırakıp 3 saatte herşeyi yetiştirmeme, organizasyonu tamamen yapıp, üzerine onlarla karşılıklı dans etmeme, şarkılarına eşlik etmeme çok mutlu oldu; ortanca teyzemiz, büyük kuzenimiz İpek ve küçük kuzenimiz Emir de çok eğlendiler. Doğrusu ben de gün sonunda bayağı yorulmuştum ama herkesin memnun kalması, yüzlerindeki tebessüm herşeye değerdi. Sevdikleriyle daha nice yeni yaşlar diliyorum güzel kızıma, sağlıkla sıhhatle, mutluluk ve başarılarla dolu, güzel bir geleceğin olsun.




Bu Cumartesi de yeğenim Emir Köksal'ın doğum günü, dün önce hediyesini aldık sonra başbaşa güzel bir yemek yedik, eve geldiğimizde geç bir saat olmasına rağmen bütün gece DVD maker ile müzikli bir slayt gösterisi hazırladım bebekliğinden 5 yaşına kadar çektiğimiz fotoğraflarla... Sonra saat 02,30'da büyük ekranda nasıl gözükecek acaba diye karşısına geçip eşimle birlikte bu harika filmi izledik. İkimizin de gözleri doldu, ne güzel büyümüş maşallah, kimbilir anneciği (kızkardeşim) nasıl duygulanacak, biz böyle olduysak dedik:))

Ve dua ettik; Rabbim sağlıklı, hayırlı uzun ömürler versin, yolunu, bahtını açık etsin bütün yavrularımızın inşallah. Allaha emanet olsunlar...
Herkese hayırlı, bereketli cumalar, mutlu hafta sonları diliyorum şimdilik.

18 yorum:

fatma dedi ki...

canım kızının ve yegeninin dogum günleri kutlu olsun allahım karşılarına hep iyi insanları çıkarsın
bende pc ugraştım fotograflardan öyle birşey yapmayı ama yapamadım biliyorsan yazarmısın

Ballı Cimcime dedi ki...

Amin, çok teşekkürler fatmacım.

Kullandığım dizüstü bilgisayarda DVD movie maker yüklüydü Resimleri seçtim slayt haline getirmek için ayrı bir klasöre aldım Daha sonra programı açıp, ekle'den istediğim resim slaytlarını ve şarkıları üzerine ekledim Slayt geçişlerinin hız ve dönüş şekillerini ayarlayıp disk üzerine yaz'ı tıkladım 2-3 dk.da kaydetti, daha sonra alıp dvd'de izledim:) Eğer google'dan aratırsan bu programı bilgisayarına yükleyebilirsin, yeter ki DVD-WR özelliği bilgisayarında bulunsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

lezzet sefasi dedi ki...

Dogum gunu cocuklarini kocamn kutlarim.
Sevgiler,
Sefa

Ballı Cimcime dedi ki...

Teşekkür ederim Sefacım, bizden de sana sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Nice güzel yaşlara !!

onların varlılığı yetiyor mutlu olmamıza..

Ballı Cimcime dedi ki...

Zehracım çok teşekkürler, çocuklarımızla beraber şen kahkahalarımız hiç bitmesin, sevgilerimle...

Cafe Pepela dedi ki...

Ahh gülüm kızın olduğunu şimdi öğreniyorum! :) MaşaAllah ne kadar güzel,Allah,hayırlı,tatlı,uzun ömürler nasip etsin miniklerimize,herşey çok güzel olmuş..
Bizim kızımız da 4 yaşına girecek bu ayın 28'inde Allah nasip ederse.
Ne çabuk büyüyorlar,değil mi..
Kocaman sevgi ve selamlarımı gönderiyorum!

İnci Yemek dedi ki...

Cimcimem yazıyı okurken nasıl duygulandım bilemezsin,kızlar ne çabuk büyüyorlar:)
prensesimin doğum gününü kutlar sağlıklı, başarılı, ailesi ile birlikte umutlarının gerçekleştiği nice nice yıllar dilerim canım.
Aynı dilekleri yeğenin içinde diliyorum:)
Tatlı telaşlarımız olsun her zaman böyle canım hazırladığın lezzetler nefis görünüyor ellerine emeklerine sağlık canım.çok öpüyorum..

Ballı Cimcime dedi ki...

Pepelacığım çok teşekkürler, senin güzel yorumunu yayınlayıp ailecek Koçtaş'a gittik 10 dk önce eve gelip hemen cevaplayayım istedim. Güzel kızına nice sağlıklı yeni yaşlar diliyor, şimdiden doğum gününü kutluyorum. Onlar büyüdükçe biz de geçen yaşlarımızın farkına varıyoruz işte:) Sağlıcakla büyüsünler inşallah. Kızım 97 doğumlu ve senin kızına sevgilerini gönderiyor ablası olarak:) İkinizi de öpüyorum, selamlar, sevgiler...

Ballı Cimcime dedi ki...

İnciciğim, bu güzel dileklerin ve benim için çok değerli yorumun için çooook teşekkür ediyorum. Söylediğin gibi gerçekten insan duygulanıyor düşündükçe, ne çabuk büyüyorlar.. Sevgilerimle öpüyorum.

lezzet sarayı dedi ki...

güzellerin doğum günü kutlu olsun.

Ballı Cimcime dedi ki...

Bloguma hoşgeldin canım, çok teşekkür ederim. Sevgilerimle..

aysemmutfakta dedi ki...

sayfamda seni bir süpriz bekliyor canım sevgiler..

lezzet sarayı dedi ki...

canım bloğumda sana bir hediye var

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Ballı Cimcimem; blogumda ödülün var,gelip alırmısın:)

KELEBEK dedi ki...

nice mutlu senelere ...
bir hediye gönderdim kabul edersen sevinirim ...

Ballı Cimcime dedi ki...

Hepinize çok teşekkürler. Biliyorum azıcık geç kaldım ama bronşit ve reflü ile çalışırken uğraşmak epey zor olduğundan ancak bugün güzel ödülümü paylaşabildim:)
Tekrar teşekkürler, sevgilerimle...

Betül KAVAL dedi ki...

güzel bir parti olmuş.. yemeklerde harika. Nice mutlu yıllara. ellerine sağlık.

sevgiler