5 Temmuz 2010 Pazartesi

Spor sağlıktır, yapabilene...

Hızlı bir kahvaltıdan sonra fotoğrafından da göreceğiniz üzere Gymnasium Sports & Health Club'a gittim, üye olan bir arkadaşım vasıtasıyla davet edilmiştim gitmesem olmazdı. Fakat evde arada sırada kullandığım koşu bandı nedeniyle vücudumun performansı düşük olduğundan fazla yorulmamak adına yine kardio çalıştım 1 saatte 205 kalori yakabildim sadece. Diğer hizmetlerinden de faydalandım fakat yaz okulundan dolayı çok kalabalık olduğu için havuza girmedim. Vakit olsa hafta içi gruplarına katılabilirim aslında, çok faydalı olacağı kesin. Hoş elimin altındakinde bile yürümeye üşeniyorum, nasıl olacak bilmem:)

Eve gelip hafif bir şeyler atıştırdıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde muayene oldum. Son zamanlarda dizimin arka tarafında kılcal damarlarda bir kanama olmuş, doğumdan sonra ufacıklardı damarlardaki kızıllaşmalar, onlar açılmış. Venöz yetmezlik Usg incelemesi istedi doktorum, aynı zamanda diyet ve spora devam. Akşama kadar oturarak çalışmanın zararları tabi ki kilo ve hareketsizlik varisi tetikliyormuş. Kızımın kolunda da minik bir morarma vardı içten, kafamıza takıldığı için hemen sorduk, doktorum hemen bir pediatri doktoruna yönlendirdi. Uzun boylu bir doktor beyfendi ayak üstü baktı inceledi, bir şeyin batıp içerde kaldığını plastik cerrahide ufak bir girişimle alınabileceğini söyledi. Doktorların tavrı gerçekten çok güzel, çocuk doktorunun ilgili oluşu da ilerisi için kendisini aklımın bir köşesine yazmama sebep oldu. Her doktora güven olmuyor ne de olsa... Milimetrik bir şey olduğu için hemen alınabilirdi ama iğneden korktuğu için Hilal hanımı hastanede ikna edemedim. Dönüşte Carrefour'a alışverişe gittik kasaların yanlarına magnumları koymuşlar hava sıcak, akşam da olmuş, alsan olmaz almasan olmaz. Gündüz ter atıp 205 kalori yaktık, ardından duble çikolatalı magnumla 300 kalori sınırını aştık. Evdeki hesap çarşıya uymuyor işte:) İnsanoğlu iradesine hakim olabilse zaten sağlık sorunu oluşmayacak değil mi? Biraz daha özen lütfen Dilek Hanımcığım, doktorun dediklerini unutma!!! Sıra diyetisyen de, hadi bakalım:)

6 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok sinir bir durum degilmi! Bende biraz zayiflayayim diyorum, aksama kadar guzel idare ediyorum kendimi, aksam oldugu zaman illaki yememen gereken seyleri yiyorum.

mine dedi ki...

herşey beyinde biter çok doğru çok kılasik olsa da
geçmiş olsun

Sevtap dedi ki...

Spor gerçekten güzel tüm yaşamını olumlu etkiliyor ben 8 ay falan gitmiştim bir ara uykum azaldı.Regl dönemlerim sancısız geçti.Diyet yapmadığım için zayıflamadım ama vucüdum şekillendi.Daha bir sosyalleştim derken kocişkoma aşık oldum bırakış o bırakış :(

YeMeK vAkTi dedi ki...

bende eve koşu bandı aldım yazbaşı 1 kere 20 dk kullandım sadece ,spora yazıldım 1 ay bile gidemedim spor üzel şey ama dediğiniz gibi yapabilene:))

Yeşim dedi ki...

Canım, seninle aynı fikirdeyim o kadar saat spor yap yaktığın kalori kuş kadar :P Çok geçmiş olsun tatlım ikinize de. Bu arada mimledim seni :)

Ballı Cimcime dedi ki...

Düşbahçem, akşam eve gelince evdekilerden etkileniyoruz canım, hep ondan oluyor. Hele ki Sen salata yiyeyim derken karşında hamurişi beklentisi olanlar varsa
asıl o zaman yandın:)) sevgiler..

Haklısın Minecim, ah irademize bir hakim olabilsek sorun çözülecek.
Teşekkürler, sevgilerimle...

Karabidikim sporun bu etkilerine bizzat yakın arkadaşlarımdan tanık oldum, müthiş bir pozitif enerji açığa çıkıyor. Yalnız en güzel sonuç seninki canım, hep mutlu ol kocişinle, sevgiler...

Aylincim ben de alalı 2 yılı geçti ilk yıl 3 kilo verdim sonra bırakış o bırakış, şimdi de aklıma estikçe yapabiliyorum. Doktorlar ısrarla gün aşırı en az 45 dakika dedikçe ben yapamadığım için üzülüyorum. Umarım bundan sonra yapabilirim:) Sevgiler..

Yeşimcim hiç sorma, boynumdaki ter havlusuda dahil bütün çamaşırlarım
sırılsıklam oldu giden sadece 205 kalori:)) Oysa 1 dilim çikolatalı pasta 400 kalori... Geçmiş olsun dileklerin ve mimin için çok teşekkürler, ilk fırsatta yayınlayacağım. Sevgilerimle...