14 Eylül 2009 Pazartesi

Lezzet durağımız kıymalı tatlarda...

Herhalde bir soyadım daha olsaydı Börekçigiller veya Börekçipaşazade falan olurdu:)))
Neden mi böyle diyorum hemen arz edeyim; Akşam yemeklerimiz için hızlı, en hızlı yaptığım böreklerden bir demet hazırladım yine sizlere....

Kimisi buna kolay lahmacun diyor; bense Kıymalı Kömbe Taklidi Börek diyorum:)))
Zira annanem yufkayı elinde açıp tandırda yapar ki parmaklarınızı yersiniz kömbe yerine...

İçindekiler: Soğan, kıyma, yeşil biber, 1/2 domates, maydonoz, pulbiber, karabiber, tuz.
Bugün 3 tane yufkam var; Öncelikle harcımızın malzemelerini yukarıdaki sırayla teflon tavada pişiriyoruz ve ılıtıyoruz. Ufak kasede göz kararı süt ve mısırözü yağı karıştırıyoruz. İsterseniz yağ, süt kullanmayabilirsiniz veya 1 adet yumurtada kullanabilirsiniz. Tamamen sizin yumuşaklık veya gevreklikle ilgili beklentinize bağlı, ben yumurta kullanmadım.

Büyük bir teflon tavayı yağlıyoruz Yufkayı içine seriyoruz üzerine kaşıkla sütlü karışımı gezdiriyoruz Bir sıra daha yufkayı kapatıyoruz 2. yufkayı yine seriyoruz ve kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz tekrar yufkayı örtüp sütlü karışımı üzerine gezdiriyoruz Kalan yufkayı düzgün bir şekilde üzerine kapatıp tekrar sütlü karışımı üzerine gezdiriyoruz ve orta ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz Bir tarafı kızarınca diğer tarafını ters çevirip pişiriyoruz. Çevirdiğiniz anda tavayı çok hafif yağlayabilirsiniz. İki tarafta kızarınca dilimleyip servis yapabiliriz.

Sıra Kıymalı Soğanlı Yumurta'da; Elinizin altında buzluktan fazla çıkarılmış kıyma varsa karnınız çok aç vakitde darsa böyle oluyor işte:))

Önce soğanı, biberi, kıymayı teflon tavamızda pişiriyoruz, üzerine domates rendesini ekleyip kapağını kapatıp pişiriyoruz ve yumurtalarımızı kırıyoruzzz, işlem tamam! Afiyet şeker olsun.
Yumurtaları kırdıktan sonra tam birine çatalı batırmıştım ki, dur şöyle de çekeyim, sarı kırmızı süperrr duruyorlar dedim ve nasıl haklıyım değil mi???


Yaklaşık yarım yufkayı da peynirli maydonozlu harçla sigara böreği kızartarak değerlendirdiğimi de farkettiniz sanırım:)) Yine vazgeçilmez çaylı ballı börekli bol çeşnili bir pratik hatun sofrası oldu galiba kabul ediyorum, ama ne yapayım koştur koştur ancak bu kadarı elimden geldi:))
Sevgiler hamarat kızlar...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık süper

İnci Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım daha ne olsun artık son günler :)çok da güzel gözüküyorlar.
kadir gecenizde mübarek olsun.

Ballı Cimcime dedi ki...

Teşekkür ederim canlarım, sizinde kadir geceniz mübarek, dualarınız kabul olsun.

Primarima dedi ki...

O halde bende börekcigillere komşu olmak istiyorum:) komşuda pişer bizede düşer dimi?

Ballı Cimcime dedi ki...

Tabii ne demek, her zaman beklerim canım:))