
PORTAKALLI KEK
Malzemeler
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
125 ml margarin veya yarım bardak sıvı yağ
Alabildiği kadar Sinangil Kek un
Yapılışı
Şeker, süt ve yumurtaları karamalize oluncaya kadar iyice karıştırıyoruz. Alabildiğince unu, vanilyayı, rendelenmiş portakal kabuklarını ve yağı katarak akıcı kek kıvamına ulaşıyoruz. Yağladığımız Eternity kek kalıbımıza döküp 180 derecede 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırından alıp soğuttuktan sonra dilimleyerek bu süper lezzeti servise sunuyoruz.

Hazır Yufkadan Pratik Mantı

Malzemeler
3 adet yufka
1 adet yumurta
Göz kararı süt ve sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet domates
250 gr kıyma
1 adet sivri biber
Pul biber, karabiber, tuz
2 kaşık yağ, yarım kaşık salça
Yarım bardak sıcak et suyu
Sarmısaklı yoğurt
Yapılışı
Öncelikle her zamanki kıymalı iç harcımızı hazırlayıp ılınmaya bırakıyoruz. Yufkayı ıslatmak için bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtamızı çırpıyoruz. Yarıya böldüğümüz yufkaların yuvarlak kısmını bu harçla ıslatıyoruz ve geniş kısmına kıymalı harcımızı yayıyoruz. Kare tepsiye düzgün bir şekilde yufkalarımızı yanyana yerleştirip kalan sütlü karışımımızı üzerine sürerek küçük küçük dilimler halinde kesip sıcak fırına atıyoruz. (Böylelikle yerken daha kolay oluyor) Mantı kıvamında yumuşaklık için; piştikten sonra fırından çıkarıp üzerine sıcak et suyu veya normal sıcak su gezdiriyoruz. Servis tabağımıza alıp sarmısaklı yoğurdumuzu, tereyağı, pul biber ve biber salçasıyla kavurduğumuz sosumuzu döküp, afiyetle yiyoruz.
Güzel bir çoban salata ve soslu kalamar tava ile de soframızı renklendiriyoruz.

Kalamar tava tarifi için Serapla Turuncu Lezzetler'e teşekkürler:)
Yiyenlere afiyet olsun canım menü
YanıtlaSilnefis görünüyor:)sana yakın olmak
varmiş ya:)sevgilerimi gönderiyorum..
ellerine sağlık canım harika görünüyor ..sevgiler..
YanıtlaSilOhh canım hepside süper ellerine sağlık mutlu pazarlar...
YanıtlaSilellerine sağlık canım ne güzel olmuş.
YanıtlaSilNE GUZEL GERCEKTEN PRATIK:)BU PRATIK TARIFLER OLMASA NE YAPARIZ ACIL DURUMLARDA HEMEN YAPIP ÇIKIYORUZ:)ELLERİNE SAĞLIK CANIM SEVGİLER:)
YanıtlaSilhazır yufkadan mantı yı tavuk haşlıyorlar haşlanan tavugun suyu ile fırında kızaran yufkanın üzerine sona tavukları didikliyolar ve yogurt sarımsak ve acı biber yakıyolar ayy harika bişi oluyo bu arada resmen tarif verdim:)) ama bunuda yapıcemmm ben ellerine sağlık
YanıtlaSilMmmmm... Tüm tarifler harika görünüyor, bilhassa manti... Ellerine saglik arkadasim...
YanıtlaSilİncicim, seninkiler kadar olmasada teşekkürler tatlım, her zaman beklerim:) Sevgiler...
YanıtlaSilŞengülcüm teşekkür ederim canım, sevgilerimle..
Aslıcım sağolasın, sana da mutlu güzel pazarlar canım:)
Ayşecim çok teşekkür ederim canım, Sevgiler...
Tülincim ben de senin pratik tariflerine bayılıyorum canım. Patatesli rulolar nefisti, tarifini kaydettim çoook
teşekkürler, sevgilerimle:)
Fundacım harikasın teşekkürler tarif için:) Ben bu tarifi hatırladım sanki; Gönen mantısı diyorlar ve nefis lezzetli oluyor, yaparsan bekliyorum resimlerini, sevgiler..
Filizcim beğendiğine sevindim teşekkürler; naçizane bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte:) Sevgilerimi yolluyorum..
keke portakal aromasını o kadar çok yakıştırıyorum ki hastasıyım kısacası ellerine sğlık
YanıtlaSilEvet bazen zaman az yapılacak çok oluyor..
YanıtlaSilpratik tarifler süper oluyor.
ellerine sağlık
Merhaba
YanıtlaSilPardon diyorum ilk olarak boş yorumu yanlışlıkla gönderen bendim:s
YanıtlaSilŞimdi de merhaba:))
mantı ve kek güzel gözüküyor. Mutfakla oldukça haşır neşirimdir portakallı keki kışın bende sık sık yaparım, biraz da tarçın eklerim:)
sevgilerimle