13 Mart 2010 Cumartesi

Kreativ Blogger Awards


Sevgili arkadaşlarım Tülin SihirliTatlar ve Sessiz Kelimeler'e beni bu güzel ödüle layık gördükleri için teşekkürlerimi yolluyorum. Ödülün kurallarına uyabilmem için yarın kahvaltı keyfinden sonraki saatleri tercih edeceğim pls. kusuruma bakmayın, zira çok yorgun ve uykusuzum. Bu gecelik hakkımdaki 7 ilginç şey ile çanta mimi resimlerimi beklemeye aldım:) İyi geceler...

UZUN ZAMAN OLDU FARKINDAYIM AMA BİR BAHAR YORGUNLUĞUDUR GİDİYOR, ELİMDEN GELDİĞİNCE
OLAN BİTENİ AKTARACAĞIM. ÖNCE SÖZ VERDİKLERİM;

Hakkımda 7 ilginç şey;

1- Bir şeyi araştırmadan soruşturmadan kabul etmem veya almam. Mutlaka mesnetine, dayanağına bakarım, alışveriş esnasında da iyice incelerim, her yönüyle içime siniyorsa alırım.

2- Rol yapma yeteğim hiç yok. Ukala, kendini beğenmiş insanlarla mesafemi korur ve bunu tavırlarımla nazikçe belli ederim. Kimseye değerinden fazla değer vermeye niyetim yoktur.

3- Mutfağımda özel markalardan porselen, cam ve tencere takımlarım olduğu halde daha süslülerini gördüğümde hala almaya çalışır, eşimi her seferinde bu konuda çıldırtırım.

4- Dışardan etrafımda olup bitenleri pek önemsemiyor gibi gözüksemde herşeyin farkında olup, iç dünyamda herşeyi kafaya takan bir yapıya sahibim:( Değer mi? Hayır.

5- Herşeyi en iyi ve mükemmel şekilde yapmaya çalıştığım için bazı şeyleri ertelemeyi tercih ederim ve bunun sonucunda bazen çok fazla yorulur, yıpranırım.

6- Birisiyle tartıştıysam veya kırıldıysam konuşmamayı tercih eder, ilk adımı atmaktan hassasiyetle uzak dururum. Dal rüzgarı affetse bile kırılmıştır bir kere... misali zor affederim. Bana yakın durmayanı, arayıp sormayanı da 1-2 kez yoklar sonra kendi haline bırakırım. İlişkilerimde asla ısrarcı değilim.

7- Ütü yapmayı, cam silmeyi hiiiç sevmem. Neyse ki bunların çözümü kolay, yeter ki güvenebileceğim bir yardımcım olsun:)

Çanta Mimime gelince;


Önce reklamlar dermişim; Polaris marka kurdeleli çantam, I.D. Bare Minerals aynalı kırmızı makyaj çantam, M.d. Formulations antioksidan spreyim, o gün kullandığım pembiş parfümüm, Vichy Normateint fondotenim sebuma ve güneşe karşı kalkan olması bakımından:) Rimelim, far fırçam, kelebekli tokam, mavi ışıltılı farım, rujlarım, anahtarlarım, ruhsatım, cüzdanım, gözlüklerim (güneş gözlüğüm beyaz kutusunda uzakta kalmış, göremediniz üzgünüm), emektar cep telefonum, ekstreler, olips şekerlerim, kalemim, bilumum ıslak kuru mendillerim mevcut.

Emin olun her zaman bundan daha kalabalık bir çantam var, ne bulduysan at misali... Allaha şükür, büyük çanta modası var:))

12 Mart 2010 Cuma

Mutluluğun saklandığı yer...


Melekler mutluluğu insanların bulamayacağı yerlere saklarlarmış...

Bi gün bi melek 'mutluluğu nereye saklasak insanlardan bitanesi buluyor başka yerler bulmalıyız' demiş düşünmüşler taşınmışlar ve mutluluğu insanların içine saklamaya karar vermişler... Çünkü insanlardan hiç birinin aklına gelmezmiş kendi içinden çıkarmak mutluluğu...

Melekler de mutluluğu insanın içine saklamışlar...

(Sema Bulut Erdönmez)

11 Mart 2010 Perşembe

Dostluk Bildiriminiz Var!..


Sevgili arkadaşım Nurşen bana çok güzel bir dostluk bildirimi göndermiş, kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel ödülü blogumu ziyaret eden tüm dostlarıma gönderiyorum. Sağlık, mutluluk ve seygiyle kalın...

9 Mart 2010 Salı

Güzel bir akşam dinlentisi:)


Çayımızı demledim azıcık keyif yaptım, sütlaçlar anneciğimden gerisi de sevdiğim hazır lezzetlerden... Tatlının dayanılmaz hafifliği diyelim; Yorgunluğa ve strese birebir:)

Şirkette denetimden dolayı yoğunluk çok fazla; neyse ki sınav stresi bitti, sonuçları 26 Mart'ta; Rabbim olumlu sonuç almamı nasip etsin inşallah. O tarihe kadar çaydı, tatlıydı stres atacağım diye kilo almayayım da:) Herşeyin hayırlısı...

-Allah her şeyi bir sebep sonuç ilişkisi ile yaratmıştır. Rabbini görmedin mi, gölgeyi nasıl uzatıvermiştir? Eğer dilemiş olsaydı onu durgun kılardı. Sonra biz güneşi ona bir delil kılmışızdır. (Furkan Suresi - 45) ayetinden de anlaşıldığı gibi, Allah gölgeyi yaratmış ve güneşi de ona delil kılmıştır. Sonuca ulaşmak için sebeplere uygun olarak gerekli tedbirleri almak, ancak bunları etkili kılacak olanın Allah olduğunu bilerek, sabır ve tevekkülle sonucu Allah’tan beklemek en doğru tavır olur.

Kainatı yoktan var eden Allah için, yaşayan milyarlarca kulunun duasına icabet etmek çok kolaydır. Yeter ki bizler, bütün gücün Allah’a ait olduğunu bilerek, her duamıza icabet eden Rabbimizin dilemesi dışında hiçbir şeyin gerçekleşmeyeceğini ve bir şeyin olması için ona yalnızca “Ol” demesinin yeterli olduğunu unutmayalım."Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz."(Tekvir Suresi -29)

Neşeciğime teşekkürler...


Öğleden sonra bir kargomun olduğunu söylediler, gidip teslim aldım. Pembe Düşbahçesi hediye etkinliğimizden Neşeli hediyeler gelmişti. Her şeyden önemlisi; bu paketi açar açmaz çok uzaklardan kucak dolusu yollanan sevgi ve selam buketi elime ulaşmıştı. Birini açıyorum, bir daha bir daha... derken sıcacık, sevgiyle dolu iki not ve çok güzel simli simli pembiş bir paşmina, kuzucuğuma cicili bicili tokalar, pofuduk bir lif ve maviş boncuklu gümüş bir kolyeyle karşılaştım. Her ne kadar mailleşmiş olsakta blogumdan da seslenmek istedim sana; Kesene bereket canım, bu güzel hediyelerin ve kalpten notların için teşekkürler... Sevgiyle, sağlıcakla kal elifsultan.
Dostlara Günaydın

Dostlara günaydın,
Sevgiye sevgi katmak için
yola çıkanlara günaydın.
Dünyaya ışık veren renklendiren güneşe günaydın.
Uyuyanlara çalışanlara koşanlara emekleyenlere günaydın.
Gülenlere ağlayanlara somurtanlara günaydın.
Sevgililere düşmanlara kin besleyenlere günaydın.
Gönlü güzellere yüreği kocamanlara günaydın.
Dağa taşa kurda kuşa günaydın.
Emekçiye, alınterini katık yapanlara günaydın.
Şairlere bahçedeki saksıdaki çiçeklere günaydın.
Sevenlere sevilenlere ayrılanlara terkedenlere günaydın.
Günaydın yokolmuşluğum, günaydın sahte varoluşlar.
Günaydın güzel insanlar, günaydın aydınlıktaki karanlıklar.
Günaydın güzellikler, günaydın sahtelikler.
Gönlü sevgi dolu dostlara günaydın.
Dostluğu dost gibi bilenlere günaydın.
Günaydın güzelliği sevgi ile yoğuran insanlar.

Adnan Çakı

GÜNAYDIN DOĞAN GÜNEŞ, GÜNAYDIN BULUT KARDEŞ, GÜNAYDIN GÜZEL ÇİÇEK,
GÜNAYDIN SEVGİLİ DOSTLARIM.............
GÜNAYDIN HEPİNİZEEE................:)

3 Mart 2010 Çarşamba

Nerelerdeyim?


Bloguma güzel yorumlarını bırakan tüm dostlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu ara hem iş hem ders çalışmaları hız kazandığından bloguma pek uğrayamıyorum kusuruma bakmayın. Malum sınav yakın...

Aslıcığım bugün bana hediye çekilişimizin sonucunu yolladı, en kısa zamanda sahibine ulaştıracağım:)

Sevgiyle, mutlulukla kalın...