23 Aralık 2009 Çarşamba

Acil kitap aranıyorrrr:))


Okuldan bir kitap listesi verilmiş kızıma; 15 Şubat'a kadar hepsinin özetleri çıkarılacakmış, performans notu olarak geçecekmiş. Yalnız internetten kitap özeti falan döküp yazmak asla olamazmış, zira onlar Türkçe öğretmeninin elinde varmış:)) Bütün kitaplar alınacak, okunacak ve özeti güzelce yazılacakmış. Bu arada yoğun ödevler, proje çalışmaları, diğer performans ödevleri, testler vs. harala gürele devam ediyor. Neyse kitap listesine gelelim arkadaşlar;

1)Bitmeyen Gece-Mithat Enç
2)Osmancık-Tarık Buğra
3)İnsan Neyle Yaşar-Tolstoy
4)İnci-John Stainbelg
5)Semaver-Sait Faik Abasıyanık
6)Robinhood-Howard Pyle
7)Yürek Dede ile Padişah-Cahit Zarifoğlu
8)Dede Korkut Hikayeleri

MEB'in önerdiği kitaplarmış. Madem MEB önerdi yollasaydı ya her birinden 2-3 tane okul kütüphanesine, çocuklar da sene başından bu yana dönüşümlü olarak okuyup yerine bıraksalardı. Bütün çocuklar toplamda 70-80 TL.yı geçen bu kitapların hepsini alıp okuyabilecekler mi gerçekten? Şahsen araştırdım çoğu kitabevinde 1-2 tanesi dışında büyük kısmı stokta yok gözüküyor. Yani parayı da boşverin, kitapları bulmakta çok büyük sorun! Çözemedim bu işi...

Bu arada bütün eserler çok güzel ama Yürek Dede ile Padişah'ın arka kapağında yazılı olan konusu çok hoşuma gitti, hemen paylaşayım istedim. Ben bulamadım ama bulabilirseniz mutlaka çocuklarınızla okuyun derim, sevgiler..

"Bir masal düşünün. Masaldan çok öte bir masal. İçimizdeki bir yerlerde hep var olan ama bazen eskiyen, unutulan güzel duyguları canlandıran, iyileştiren. İnsan olmanın muhabbetini, erdemini hatırlatan. Tevazu nedir, gerçek zenginlik nedir öğreten, öğretmekle kalmayıp sevdiren. Bir ömür hatırlanacak tatlı bir masal.


Yürek Dede ile Padişah, bizleri alıp başka bir diyara, başka bir zamana götürüyor. Orada bir gül bahçesinde kalbimizi sakinleştiriyor, dinlendiriyor. Yüzümüze de bir gülümseme konduruyor.

Cahit Zarifoğlu Yürek Dede ile Padişah'ı 0-75 yaş arası çocuklar için yazmış. Bu güzel kitabı Mavi Uçurtma yayınları içi kıpır kıpır, sevinçle sunar..."

4 yorum:

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

BANA DAHA AYRINTLI BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM SELAMLAR

Ballı Cimcime dedi ki...

Merhaba Dilek'cim, sanırım etkinlikle ilgili bilgi istemişsin http://nursen-yemek.blogspot.com/ linkini tıklayıp nursen arkadaşımızdan detaylı bilgi alabilirsin. Ben daha önce hiç katılmadım, yanlış yönlendirmeyeyim. Sevgiler..

defne dedi ki...

ballı cimcime, 50. izleyicim olmuşsun, sevindim gerçekten :))

osamncık çok güzel, ben okumuştum orta 2'de. fakat bu kitaplar çok değil mi? :)

Ballı Cimcime dedi ki...

Defnecim hoşgeldiiin, ben de çok memnun oldum 120.izleyicim olduğun için:)

Kitaplar güzel ama çocuklar için zaman kısa, sayıları da çok ne yazık ki, nasıl yetişecek bilmem? Sevgilerimle..